Kanepenin Kıymetini Bil Sabırlı Ol

Sevgili arkadaşlar,

İş kurmak , esnaflık yapmak, alıp satmak , kazandığın paraları saymak gibisi yoktur. Hiç bir memurun kolay kolay tadamayacağı bir histir. Hem başarmış olmanın hazzı, hem de elinde işin başında olduğundan daha çok bir para tutmak. Ne bileyim mesela çok açken yemek yemek gibidir, çok susamışken su içmek gibidir. Tadından yenmez bir iştir bu ticaret. Kazanabilmek, parayı elde tutabilmek, kazancınla sermayeden yemeden ihtiyaçlarını karşılayabilmek çok ama çok zevklidir.

Ama parayı iş çarkının içine soktuğun anda riskler de başlar. O parayı geri alıp üstüne birde fazladan para koyabilmek öyle kolay bir iş değildir. Bunu yapabilmek için

Acayip

Ne kadar da enteresan bir başlık ! Hep derdim ki biri bunları yazsa topa tutulur. Tutulmamış.

İçindekileri ifadeden öte bir amaç yoksa sorun da yok. Ama bir çok yerde bunları savunuyorsan binanın altından tuğlaları çekip acaba ne olacak gibi bir amaç olmalı.

Neye inanılırsa inanılsın sonuçta ölünecek ve moleküllere ayrılınacak bir de ardında bıraktığın hayata bakılacak. Bu kainatta varlığın bir anlam kazandı mı kazanmadı mı ? İşte budur senin değerin uzay boşluğunda . . .

Değerli olmak anlamlı değilse artık kafanda zaten kanserli hücresin insan beyni sınırları içinde . . .

Başka bir şey olduğunu düşünüyorsan zaten sana diyecek bir şey yok. Bizleri aşmışsan burada işin ne o zaman da . . .

14/02/2009 :  21:12:56 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Osmanlı 'da Sofranın Sultanı ; Baklava

Senin baklavaya alıcı gözle bakmanı sağlamaya çalışıyor desem olur mu ?

Meyvelerden muz, tatlılardan baklava, reklama hiç gerek yok. Baklava gibisi var mı. Bildiğim 10 tane ünlü baklavacı var şehirde hiçbiri kriz mıriz dinlemiyor. Vitrinlerine öğleye doğru koydukları tepsiler akşam 18:30 da tükenmiş oluyor. Kilo 17 - 30 lira arası. Bu durumun her şehirde böyle olduğuna eminim.

İyi bir baklavacı ustası bulun baklavacı açın. Yeterki ürün güzel olsun kimsenin fiyatına baktığı yok zaten. 5 - 10 lira arasınada baklava veren yer dolu ama aynı satış yok demek ki baklava da iş fiyatta değil lezzette . . . .

10/02/2009 : 18:08:40 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.