Sizce Ülke Olarak Yüzümüz Ne Tarafa Dönmeli ?

Yüzümüzü bir yere dönmemiz gerekmiyor. ''Güç içimizde'' : )

Gelişmiş yaşlı Avrupanın dinamosu olmak bana daha mantıklı geliyor.

Hiç bir zaman ve şartta Avrupalı olamayacağımıza göre Avrupa ile entegre olunduğunda farklı bambaşka bir gücün ortaya çıkacağına inanıyorum. Asyada kaybolma ihtimalimiz çok daha fazla . . .

30/05/2009  21:59:18 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Temiz Bir Şeyler Yemek mi İstiyorsunuz ?

Afiyet olsun Fersa,

Sende imkan varmış ama İstanbul' un göbeği yerlerde insanların küçücük balkonlarda 5 - 6 fide ile uğraşması o kadar büyük bir ihtiyaç ki tahmin edemezsin. Hep marketlerden beslenmek zorundalar. Yoksa organik ürünler 3 - 5 misline nasıl alıcı bulsun ?

Reklamlarda sütü kutu için, çocuğunuza et süt yumurta yerine danone yedirin diyor. Kalbiniz arızalı ise bu yağı yiyin diyecek kadar ilerde gıda tüketim bilincimiz toplumsal olarak. İnsanlar bu durumda bir gariplik olduğunun içten içe farkındalar ama yapabilecekleri bir şey de yok.

Ben haftada iki gün toprakla ağaçla otla uğraşırım. Mümkün olsa bir çadır kurup o bahçede yatıp kalkacağım.

Bu şartlarda yaşayan çaresiz insanlar açısından evinin önündeki o toprağı ne kadar öpsen azdır diyeceğim.

Kazakistana sevgilerimle . . .

11/05/2009 :  19:25:18 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Temiz Bir Şeyler Yemek mi İstiyorsunuz ?

Benim balkonumda 70 kök çileğim var. Büyüyorlar. 4 fide meyvesi 1 kilo gelen domatesim de ufak ufak büyüyor. 10 kök kadar da biber diktim. Hiçbiri toprakta değil. Benim verdiğim besinli su ile büyüyorlar. İlaç veya enzim bulunmadığına emin olarak yiyeceğiz bunları. (Enzim = bitkisel hormon)

Haftada 1 saat kadar zaman harcıyorum bakıma. Balkon dediğim yer 7-8 m2 bir yer. Bütün bu bitkilere rağmen bütün alan da boş duruyor üstelik.

Herkese tavsiye ederim.

11/05/2009 :  14:29:52 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

Domuz Gribi Nedir ?

Ben kuş gribinin de Amerika tarafından Çine verilmiş bir gözdağı olduğunu düşünüyorum. Çaktırmadan 3. dünya savaşları yapılıyor galiba.

08/05/2009 :  13:38:00 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

İşe Nerden Başlamalı ? Yeni Mezun Ziraat Mühendisi

Arada söylemeyi unuttuğum şey bu domates serası bu şekilde hazır istenirse ve ürünün alım garantisi de işin için girerse maliyeti yukarıdaki gibi. Fakat aynı üretim kişinin kendi imkanlarını kullanarak bu dekar maliyetinin 1/5 ine kadar düşebilir. Yukarıdaki rakamın 1/3 kadar bir dekar maliyeti epey teknolojik sağlam bir sera anlamına gelir. Ama bu durumda ürünü kime kaça satacağınızı artık araştırma gereği ortaya çıkar.

Önümüz yaz. Diyelim ki elde bir arazi var. İklimine göre bir çeşit bu bahçe 

İşe Nerden Başlamalı ? Yeni Mezun Ziraat Mühendisi


Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
sayın akın selçuk, bahs ettiğiniz, dizayn gurup, kredilendirmeyi kendi yapıyor mu? Bilgi varmı, ve bir dekar sera maliyeti için bildiğiniz bir fiat varmı.Yani piyasa fiatlarından farklımı dizayn gurup un fiatları.


Bu işin garantisi çıkan ürünün bütün hal fiyatlarından daha yüksek bir fiyatla satabiliyor olmanız. Ürünü serayı kuran sizden alıyor. Fakat onun istediği kriterlerde yetişmeniz gerek.

Kuruluş sadece sera ve içindeki yetiştirme ekipmanları için yapılıyor. Elektrik panonuzu ısıtma düzeneğinizin inşası gene size ait oluyor. Tam olarak anahtar teslim sayılmaz.

Bu çok büyük bir yatırım çünkü bir hasatta bir tırın tam dolması için en az 10 dekar büyüklüğünde bir sera kuruluyor. Yüksek teknoloji serası olduğundan ve burada hazır garantili gelirin ödemesi de yapıldığından dekar maliyeti 200binleri buluyor. Fakat bu para ilk yıl geri dönebiliyor. En çok 3 yıl sonra