Organik Yarasa Gübresi

Organik olmayan yarasa gübreside mi var ?

Bu şuna benziyor çavdar ekmeği yedim iyi geldi sizde yiyin iyi gelsin ! Oysaki ne siz ne de bir başkası sadece çavdar ekmeği yiyerek gelişemez. Tekdüze yerse bir süre sonra zayıflar hatta hastalanır. Ağacın dili olsada konuşsa. Size ne istediğini söyleyebilse !!

Kanatlı gübreleri fosforca fazla zengindir. Ancak yarasa gübresi diğer kanatlılardan biraz daha uygun içeriklidir. Fakat gene de ne mucize gübredir ne de bitkinin tüm isteğini karşılar. Gübre sektörünün, yetiştiricilerin teorik bilgi eksikliğini sömürmesinden başka bir şey değildir. Faydalı bir şeyi en zararlı şekilde kullanıp pazarlamakta üstümüze yok adeta . . .

Bitkiler ve dahi sizin fındıklar 16 adet elemente ihtiyaç duyarlar. Bunların hepsini mutlaka almalıdırlar. Üstelik bunları belli bir oranda almalıdırlar.

İthal Gözlük Getirmeyi Düşünüyorum


Raftaki gözlükler dahil mi 60-70 bine ? Kurs ve ruhsat için 60-70bin harcı devletin hangi birimi alıyor ?

1$ lık gözlük Çin' den hangi yol ve yöntemle gelirse gelsin, mesela direk Çin' den Türkiye' ye değil de, Pakistan, Kazakistan hatta Rusya üzerinden gümrüklere gire çıka gelse belki astarı yüzünü kurtarmaz da böyle de olmuyor.

Çantada gözlük mü gelir ? Baştan batık ticaret.



27/03/2012 :  20:51:27 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  

İthal Gözlük Getirmeyi Düşünüyorum

Sorunuzdan tam anlaşılmadı ama siz Avrupa' dasınız ve buradaki fiyatları merak ediyorsunuz gibi bir çıkarım yaptım.

Türkiyedeki gözlük magazası eğer dışarıdan Çin' den veya Avrupa' dan direk kendisi getiriyorsa iyi kazanıyordur. Güzel kar bırakan üstelik kendini fiyat konusunda çok iyi koruyan bir sektör.

Alış fiyatları yeterince ucuz bu yüzden kimse öldü parasına satmaya kalkıp piyasayı bozmaya gerek duymuyor. 1$ maliyetli bir malı 2$ a piyasaya verip karizmasını çizdirmek istemiyor. 10 liranın altında bir fiyat yok. 6-7$ dan satılabiliyor.

İnsanlara gayet ucuz geliyor. Daha da ucuzsa gözünde taşımak istemiyor. Fantazi bir ürün çünkü. 10 lira ile 150 lira arasında her tür müşteriye (zengin, fakir, bilen, bilmeyen) rahatlıkla gözlük satılabiliyor.

İthal Gözlük Getirmeyi Düşünüyorum

Yakında Avrupa ülkelerinin, Fransızların, Almanların bizzat çakmaları çıkacak herhalde !!??

Gözlükte orjinal ürün epey komik bir cümle haline geldi. Teknolojisi bu kadar basit tel, plastik ve cam muadili malzemelerden müteşekkil bir ürün. Nerdeyse ev atölyesinde çakma gözlük üretebilir teknolojiye ulaştı insanlar. Gözümdeki güneş gözlüğünün son iki yıldır arasamda orjinalini bulamaz oldum. Yok çünkü. İlk piyasaya süren firma bile bunlardan vermeye başladı çünkü. Kendi yapıp eziyet çekeceğine Çinliye sipariş verip kendisi satıyor.

Artık piyasa orjinal kopyaları ile kopyaya benzeyen kopyalar tarafından kaplandı. Orjinal kopyalarını ürün sahibi, kopyaya benzeyen kopyaları da diğerleri satar halde.

27/03/2012 :  11:47:31 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  



İki Birden Üçte İkiden Büyük Değil mi ?


Alıntı Yapılan Metin:
siz siz olun ortağınızı seçerken eşinizi, karınızı, seçer gibi seçin


Eş, karı veya koca nasıl seçilir ki ? İtinayla seçilen eş kattiyen aldatmaz veya bırakıp gitmek isteyeceği bir gün gelmez mi ?


Alıntı Yapılan Metin:
En iyi ortaklıklar bile bir menfaat ilişkisine dayanır Güven bu iliskinin en son maddesi olur ancak


Menfaatler yerli yerindeyse, itina ile seçmesek de olur bu durumda, eşi veya ortağı . . .

21/03/2012 :  00:17:04 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  

İki Birden Üçte İkiden Büyük Değil mi ?


 Alıntı Yapılan Metin:
Ortaklık" adı üstünde menfaat ilişkisi işte :)) Ortaklık ortakların menfaatine olduğu sürece sürer. Bu menfaat kavramının içine maddi manevi birçok etken girer :))

Bu menfaat bilinci içinde mantıksal kararlar almayı bilen iki ortak olması gerekiyor Bizim Türklerde mantıksal kararlardan çok duygusal kararlar alır (şark mantalitesi) işte :))


Menfaatlerin yeterince bol olduğu ortaklıklar kumak lazım öyleyse. Bir de menfaatlerin baştan belli olduğu kesin güven duyulduğu durumlar yakalamış olmak.

Menfaat güzel bir büronun cazibesi de olabilir, bol para da, O zaman bol para

İki Birden Üçte İkiden Büyük Değil mi ?


Mantıklı olan, olması gereken midir ?

3 farklı dükkan bir araya gelirse pazar olur. Pazar büyür. Hareket artar. Alışverişe teşvik artar. Avantajlar artar. Gelen de mekan da kazanır.

Bu işi keşfedenler idrak edenler AVM sistemini geliştirmişler zaten.

Bu iş yürüyor. Fakat tek tek esnafların içlerinden gelen istekle değil AVM inşaatına kalkışan şirketin eylemiyle başlıyor. AVM işletmesini yapan şirketin eylemiyle devam ediyor. Ama 3 esnaf yanyana gelip 3 katlı bir yerde bir araya kendiliğinden gelmiyor. İçgüdüleri buna


İki Birden Üçte İkiden Büyük Değil mi ?


İyi olur.

Ama doğada böyle bir yazılım var. Kedi ağzındaki lokmayı diğer kediyle paylaşmaz. Yiyebileceğinden fazla olsa bile. Bu yazılım bizde de var.

Kediye aslan, yazılıma kader veya içgüdü diyebiliriz. Sonuç aynı kalır.

Biz kedi değiliz ki, insanız kediden bir farkımız olmalı. Bize göre ap tal bir hayvanla aynı kefedemiyiz ?

Değiliz tabi ki. Ama bu genede halıcı dükkanı için gereken parayı toplayabilmemizi sağlayamaz.

Herkes elindeki hiç bir işe yaramayan üç kuruşu elinde tutmaya devam eder, beyaz eşyacı

Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti


 İlgili Kanun Maddesinin Tamamını Okumak için Tıklayın

Kanunun tamamı bu.

Benim anladığım, internet sitesinin bu işe engel bir durumu yok gibi.

Üretimde kullanılan sarf malzemelrine fatura fiş alınıp saklanacak. Maliye teftiş ederse gösterilecek.

Vergi mükellefine satış yapıldığında makbuz alınacak. Sürekli aynı kişiye kuruma firmaya satış yapılabilecek.

Vergi mükellefi birinin para ödeyerek ayarladığı tezgahta satış yapılamayacak.

Bedavaya ayarlanmış veya mükellef olmayanın tezgahında satış yapılabilecek.

Gelir sahibi olunmayacak.

Araçla gezici satış yapılmayacak.

Sanayi tipi araç gereç alınmayacak.

Satışlar artar ilave araca gerece depoya makineye ihtiyaç duyulur hale gelindiğinde şartlar zorlanmayıp gerçek mükellef olunacak...... : )


18/03/2012  07:00:17 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  


Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti

Alıntı Yapılan Metin:
Resmi Gazete No 26509 Tarihi 01/05/2007

5615 sayılı Kanun 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 9 uncu madde 1inci fıkra 6 numaralı bendi,


Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir."



Aradığınız kanun budur.

İnternet sitesi muharrik kuvvete girmiyorsa (ki girmez, araçla satış kasdediliyor)   ve durumunuzu bozan başka bir unsur yoksa gelir vergisinden muafsınız demektir. Vergi dairesine vergiden

Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti


İnternette satacağım, kampanya yapacağım diyor. İş ciddiye biniyor.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - wonder
sanıyorum ,soru tam anlaşılmamış,Hirasu' nun öğrenmek istediği, ev hanımlarının evde kendilerinin ürettiği el işleri vb. ürünlerle ilgili.Benimde bildiğim kadarıyla ev hanımlarının bu tür üretimleri için vergi alınmıyor,vergi dairesine bildirimde bulunup ürününüzü makbuz karşılığında satıyorsunuz.


Sizin bildiğiniz şey doğru,

Ancak şöyle bir şey var yanılgıya sebep olabilen;


Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti

Evin tapusu sizin yada eşinizin değilse tıpkı dükkan kiralamış gibi yılda bir vergi doğar, iki taksitte stopaj adı altında ödenir.

Alıntı Yapılan Metin:
şirket kurmanın sana aylık maliyeti:
aylık muhasebeci parası min:50tl
vergi enaz (kdv): 25tl


Bahsettiğiniz şeyin adı şirket değil. Şirket kurmanın maliyeti birkaç bin liradan başlar. Kapatması en az bir yıl sürer. Büyük ticaretlerde avantajları vardır ama evden internete satış yapma işi için büyük külfet olur. Sizin tarif ettiğiniz şey şahsi mükellef olmaktır.

Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti


Bu durumda adresiniz önemli. Dediğiniz gibi olur teknik olarak ama eviniz bu işe uygun değilse olduramazsınız.

Birincisi bir muhasebeci arkadaşınız tanıdığınız birileriniz bulacaksınız. Yani size samimi şekilde yaklaşacak birileri lazım. Muhasebeciye mutlaka ihtiyacınız var.

Evin adresinin girdiği vergi dairesine gidip mükellef olacaksınız. Bir dilekce ile bir günde.

Ev adresini işyeri adresi olarak göstereceksiniz. Evin bir odasını beyan ettiğiniz işe göre düzenleyeceksiniz. Bir masa, bilgisayar, telefon, satıştaki ürünler gibi şeyler bu odada olacak. gelen memurun bu işin bu odada yapılabikleceğine ikne olması lazım. Her ilde birbirinden değişik enteresan memurlar vardır. Her şey yolunda gidedebilir, memur olayı pratik gerçeklere ve kanunlara gayet uygun şekilde anlayadabilir, masanın şekline,

Köpek Kiralama Mağazası.

Atın bakımı köpeğinkinden ucuz olmaz. At adamı teper köpek tepmez. Para harcatma bakımından yani.

Pet magazalarını kapattırmak yerine mezbahaları kapattırmak için yapılacak bir mücadelinin daha fazla sayıda hayvanı kurtaracağına eminim. Tavuk çiflikleri ve mezbahalar kapandı mı duygusal açıdan tüm sorunlarımız hallolacaktır inşallah. . .

Bir konudaki mücadele bir işe yaramayacaksa onunla iştigal etmenin hiç bir gereği yoktur.

İnsanlar ne et yemekten, ne de hayvan beslemekten vazgeçmeyecekler. Özellikle hayvan severlik ya da hayvan hakları, insanları umursamaz bir noktada ise asla sonuç alamayacak demektir.