Diktatörmü Lazımdı ?

Diktatörmü Lazımdı ?
Meraklanmayın telaş etmeyin. Artık bir diktatörünüz var. % 50 ile birlikte artık bir diktatörünüz mevcut. Bu millet artık size bir diktatör. Sokaktaki göbeğini kaşıyan o değersiz çobanlar artık sizin diktatörleriniz.
"Göbeğini kaşıyan adam" ve "popodaki kılları sayan kadın" ' ı kendinize diktatör olarak atadınız artık.
Onların isimleri pek estetik değil. Bizde isterdik rüzgarda uçan tüy veya nazlı kartal demeyi fakat bu isimleri de koyan sizsiniz.
Beşeri ilişkilerde , medeni ve modern olduğunuz halde küfretmek ya da hakaret edip aşağılamak imkanı oluştuğunda, hiç görmedim kibar ama zorlayıcı , estetik ama perişan edici bir üslupla yaklaşabildiğinizi. Direk en arsız en rezil şekilde küfürle yaklaşıyorsunuz. Kıl sayan kadın haberi ortaya çıktığında adamlardan çok kadınlar kızlar kıl sayan kadını eleştirmek için ondan daha aşağılık nasıl olunabilir gösterme yarışına girdiler. Arkasında 4 çarşaflı kadın yürüyen keçi sakallı adam mizanseni altına yazarken hiç rastlamadım zekice bir eleştiriye. Derhal en argosundan bir betimleme ile gelir kaçi sakallı adama eleştiri, medeni kadın tarafından.
Nerde bu medeniyet, nerde bu devlet !!
4 adet Türkü yan yana koyarsanız boş bir dünyada ilk işleri bir devlet kurmak olacaktır. Düzen ve hiyerarşi sever bizim millet.
siz hangi millettensiniz bilemedim ama sizden 4 değil 40 tane koysak birbirinizle nasıl bir rekabete gireceğinizin hesabını yaparken geçer bütün vakit. Aranızdan bir kaç kişi kendi düzenini kurar, kalanı savaş çıkarır, bir kaçı da belki bir kaya dibi bulup saklanır.
Atatürk kesinlikle sizden değildi. Akıllıydı dirayet sahibiydi. Tarzı vardı duruşu vardı. Zekiydi. Yanlış bir kararda inatlaşmaz derhal yenisini üretir bunu da duruşundan taviz vermeden yapabilirdi. Bu bir eğitim meselesi değil baştan yüklü gelen yazılımla ilgili. Yaratılış yani.
Atatürk "bize medeni dedi sırtımızı sıvazladı herkese bizi örnek gösterdi o zaman biz ne dersek olur" diyerek 80 sene geçmez. Aslın da bir sene bile geçmezdi. Çünkü medeniyet için medeni olunması gerekir. Siyah saça kırmızı tayyör giyince medeni olunmuyor. Adam sakalı ve göbeğiyle sana medeniyet dersi verebiliyor. Temiz traşlı ama boş kafalı bir sürü medeni adam var.
Medeni isen modern isen insana saygı duyuyor olman lazım mahallenin dilencisine bile.
"Onlar aşağılık ben pırlanta gibiyim" düşüncesi kesinlikle bir yazılım hatası. Deforme etmişsiniz hayatınızın bir döneminde değer yargılarınızı. Kökeniniz belki medeni ve modern ama bozuksunuz. Tedavi lazım.
Taassup ehli modernlikle işi olmayan adamlar var ya. Örümcek kafalı denen. El ele bir kızla erkeğin dolaşmasına aklı yatmayan, kadın elini sıkmayan, ama 4 kadınla birlikte olmanın teknik olarak caiz olduğunu söyleyebilen. Tipine bakıp senin günahkarlığını anında tespit edebilen kaç yıl cehennemde yanacağını formülize edebilen, cennetteki ırmakları içeriğini analiz edecek kadar detaylı anlatabilen tayfa.
İşte ondan bir farkınız yok aslında. Taassup aynı. Aynı saldırganlık aynı bilgiçlik. Asla dengeli bir kişilik yok ortada. İç dünyanı dinle hepsini doğrasan ne kadar rahatlarsın. Onlar da seni doğruyor zaten kısa yoldan. Kubilayın kafasını kazığa dikenle keçi sakallıya "ulan pezevenk" diye başlayan cümleyi kuran sen aynı kişisiniz. Birinizin elbisesi güzel diğerinin sakalı pis. Ama başka hiç bir farkınız yok.
Büyük bir insan kitlesi var sizlerden rahatsız onlardan rahatsız. Ama efendiler. Bu yüzden onları işitmiyorsunuz. Hissedilme yeteneğiniz zaten yok. Beslediğiniz köpeğin bile ne istediğini anlamaktan acizsiniz. Kendi arzularınızı onun istekleri gibi betimleyip duruyorsunuz. Köpecik azıcık daha zeki olsaydı muhtemelen yanınızda durmamayı tercih ederdi. Ama onun işi yemekle, dayakta yoksa neden durmasın ki .
Bu insan kitlesi artık sizlere diktatör oluyor yavaş yavaş. Onlar gelişti akıllandı refah seviyeleri arttı. Vaktiyle pek bir kıymetleri yoktu. Adam değildiler. Kadınları zaten hiç yoktu. Onların önünü modern insan açmadı bir türlü. Onlarda gelişip kendi yollarını buldular. Şimdi size diktatör olmayı deneyecekler. Aslında siz yönetilmeyi seversiniz. Ama yönetenin başı açık olacak gerisi mühim değil.

Diğer Sitede Oku

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder