Kanepenin Kıymetini Bil Sabırlı Ol

Sevgili arkadaşlar,

İş kurmak , esnaflık yapmak, alıp satmak , kazandığın paraları saymak gibisi yoktur. Hiç bir memurun kolay kolay tadamayacağı bir histir. Hem başarmış olmanın hazzı, hem de elinde işin başında olduğundan daha çok bir para tutmak. Ne bileyim mesela çok açken yemek yemek gibidir, çok susamışken su içmek gibidir. Tadından yenmez bir iştir bu ticaret. Kazanabilmek, parayı elde tutabilmek, kazancınla sermayeden yemeden ihtiyaçlarını karşılayabilmek çok ama çok zevklidir.

Ama parayı iş çarkının içine soktuğun anda riskler de başlar. O parayı geri alıp üstüne birde fazladan para koyabilmek öyle kolay bir iş değildir. Bunu yapabilmek için

kurduğunuz düzen yanlışsa, her şey doğru iken şansınız yoksa, piyasanın krize gireceği tutarsa, müşteriniz üçkağıtcı çıkarsa, sizin özellikleriniz bu çarktan parayı asılıp çıkarmaya yetmeyiverirse, çarkların sıkışacağı tutarsa, işte bir dünya zorluk vardır para kazanmakta. Aklınıza bile gelmeyen.

Bazen kanepede oturmak işleri elinin tersiyle itmek çok daha kazançlıdır. Çünkü en birinci amacınız ana parayı yok etmemektir. Arttırmaktan önce gelir. Elinizdeki ana parayı piyasaya çicek sular gibi serpmenin hiç bir alemi yoktur bazen. Birilerinin işi görülür ama siz fakirlersiniz. Paranız buhar olur uçar gider. İşini gördüğünüz kişilerin suçu da olmaz bazen. Bu buharlaşmayı piyasa şartları sağlar. Çok ama çok dikkatli olmak gerekir. İki sene kursuna gitseniz anlatamazlar size bu işlerin sırrını. Sırrı yoktur çünkü. Eli sobada bir kere yanan çocuk bir daha dövseniz sobayı ellemez. İşte kursu budur. Anlatmakla anlaşılamaz.

Dayak yemeden dövmeyi öğrenemezsiniz. Bu işlere akıl zeka yetmez. İlave özellikler lazımdır. Ya babanız siz daha çocukken size bu işleri uygulamalı öğretmiş olmalı ya da siz mecburiyetten bu işlerin içinde pişmiş olmalısınız. Yetişkin iken ilk esnaflığınıza başladı iseniz bir kaç yumruk yemeniz kaçınılmazdır.

Ne zaman paranızı hiç bir işe sokmadığınızda para kazanabileceğinizi durduk yere keşfedemezsiniz. İçiniz kaynar iş yapmak ticarethane sahibi olmak istersiniz. Oysa bazen sakince beklemek hiç bir iş yapmamak size çok kazandırır. Herkesin önüne geçirir. Elinizde duran ve değerlenmiş paranızın önüne ucuzlamış değerler çıkmaya başlar. Evler arabalar gibi.

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi ;
Tarih : 28/06/2008


Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - symans
Merhaba Arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istedim ben kendi işimi kurmak istiyorum tabi işin ticari kısmını pek bilmediğim için burda sizin bilgilerinizden faydalanmak istedim şimdi arkadaslar akdeniz bolgesinde herhangi bir ilde 50 milyar serma ile Bir Kimya Temizlik ürünleri açılabilirmi ve Sizde Piyasada tutunmam Soz Konusu Olabilirmi kimyager hazır 50bin ytl de hazır ama ben kararsız kaldım ya tutmasa biliyorsunuz bunu sadece bürokrasik kısmına 7-8bin ytl gidiyor maknesiydi hammaedesiydi derken sağlam bir para gidiyor sizce bu işe girmelimiyim* fikirler için şimdiden tşk ederim


Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Temizlik maddelerini bilmem ama 50 bini elimde tutarken geri gelip gelmeyeceğini sanalda hiç tanımadığım kişilere sorma ihtiyacı duyduğum bir işe harcamam. Git altın al. Kanepende otur hiç bir iş yapma!


Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Seneye bana dua etmeyi de unutma.



Evet sene oldu sayılır. Şartlar gerçekleşti.

Birinci soru : 2008 Hazirandaki 50 bin liralık altın şimdi kaç para oldu ?

Tam altın 28 Haziran 2008 de 254 lira idi, bugün yani 18 Şubat 2009 da 353 lira oldu. 50 bin lira 70 bin lira olurdu. 8 ayda 20 bin lira kazanmış olurdunuz, yani ayda 2500 lira kazanmış olurdunuz.

İkinci soru : 2008 Hazirandaki 50 bin liralık malı mülkü şimdi kaça alabilirsiniz ?

Ucuzlamasına rağmen satılamayan bir çok mal var artık piyasada.

Herkese saygılarımı sunuyor, sadece çalışanın, üretenin kazanacağı, gerisinin aval aval bakacağı günlerin gelmesini canı gönülden diliyorum . . .

18/02/2009 :  22:27:39 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder