Bu İş Tutarmı ? Atlarınızı Su Kullanmadan Yıkıyoruz.

Asla yıkatmazdım diyeceğim bir şey değil. Her şey yolunda ise yıkatırdım.

Yolunda olmayan şeyler ;

Çamurlu bir arabayı susuz yıkadıklarında boyaya bir zarar gelir endişesi duyardım. Eğer hiç bir sorun olmadığını gördüysem yıkatırdım.

15 lira vermek. Çok para değil. Kolayca ulaşabildiğim daha ucuz ve daha kolay bir yol yoksa yıkatırdım.

Bir hafta sonu etkinliğinden mahrum kalmak. Bu işi yapmayı seven çok insan var. Arabalarıyla hiç ilgilenme gereği kalmadan yıkatılabilmesi herkes için cazip bir şey değil.

Başka yolunda olmayan bir şey yok.

İlk yıkamada eli acemi bir eleman ve pekte iyi temizlenmeyen bir araba bu işi baştan öldürürdü benim gözümde. Bir daha asla bulaşmazdım.

Araba temizliği benim için zevk olmanın son günlerini yaşıyor ama arkadan oğlan büyüyor, şimdi onun için başlayacak. Evin 100 metre yakınında büyük ve temiz bir petrol var ve 1 liraya 5 dakika çalışan çok kullanışlı bir süpürgesi var. Gene 1 lira karşılığında çalışan sulu otomatik yıkaması var. Bu işleri yaparken sohbet çay iyi gidiyor. Bu bir zevk. Bu zevkten 15 lira verip mahrum olunacak ve temizlik anı görülmediğinden emin olunamayacak.

Bu imkana yakın olan hiç kimse müşteri portföyünde değil.

Otomobil, "at avrat silah" ın at kısmıdır.

Herkes bu güç göstergesi ile bizzat ilgilenmek ister. Kimse atının yularını başkasına vermek istemez. En azından


göz temasından dışarıya çıkarmak istemez. Western filmlerindeki cool kovboylardan başka.

Atının tımarını bizzat yapmak atıyla duygusal temas kurmak ister. Atın bir vidası ile saatlerce mesai harcamak sahibine zevk verir. Sorasanız itiraf etmez şöyle bir baktım servise gotüreceğim der ama bu işle uğraşmaktan çok zevk alır.

Göz temasından çıkan araba ile ilgilenen eleman her zaman zanlıdır. Mutlaka bir şeyleri savsaklamış bir yerlere zarar vermiş ata gerekli şevkati göstermemiştir. Artık bahşişi hak etmeyecek kadar kötü durumdadır.

Araba ile ilgili bir işten para kazanılacaksa araba ve sahibini bir birinden ayırmayan sürücünün sosyalleşmesini sağlayan kendini güçlü mutlu karizmatik malik hissetmesini sağlayacak yollardan asla ayrılmayın.

Benzincideki cansız süpürge 5 lira olsa bu kuralı ihlal etmediğinden iş yapar ama siz evde otururken kapıda temizlik bedava olsa yeterince ilerleyemez.

Sulu temizlikten şaşmayın. Sürücüsü arabanın yanında otursun ve onunla tıpkı beberdeki gibi sohbet edecek birileri olsun. Daha çok iş yaparsınız. İstanbul! da su kıt o kadar kolay değil diyorsanız.

Otomasyona yatırım yapın. Mesela atık suyu depolayın süzün filtre edin yeniden kullanın. Eksileni takviye edin. Kuyu suyu bile kullanmıyoruz. Süzdüğümüz su içilir kıvamda isterseniz gelin bakın diyeceğiniz bir sistem kurun. Süksesi yüksek, maliyetide kuyudan az olur gibime geliyor.

Araç için ayrı bir stand da açın. Marketlerdeki gibi baksınlar ellesinler. Ucuz ürünleri doldurun. Enteresan görülmedik bir iki şey bulup koyun. Alarmcıyla klimacıyla anlaşma yapın. Reklamını koyun.
Araçlarla lgili ilginç bilgiler afişler koyun. İçten yanmalı motor nedir ? İlk araba nasıl bir şeydi ? İlk araba fabrikası kimindi ? Tarihteki ilk araba kazası nasıl oldu. Araba yarışları ne zaman başladı ?

At sahibini ve atını onure edin. Bit şampuanı ve yara bandı bulundurun.


Pasta cila ve çizik giderici yani   : )

01/06/2012    12: 40 da yazıldı.  Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder