Pazarlamada Cinsiyet Ayrımı.

O zaman güzel kızı gönderin işi bitirsin. Bu erkek işletmeciler bu kadar eksik akıllı olamaz. Cinsel çekimin yüzünden istemediği, sevmediği, pahalı bulduğu, ihtiyacı olmadığı, fazla işine yaramayacağını düşündüğü şeyleri bile alır diyor sizin teori. Bence özellikle satın almada cinsel çekime prim vermeye eğilimli olan işletmeciler bunu yapmazlar. Karşılık görmeyeceğini bile bile sırf bayan diye istemedikleri bir şeyi almazlar.

Karşılık göreceğini umuyordur.
Karşılığı açalım. Yanyana görünüyor olmak yeterlidir mesela. Telefon rehberine bilmem ne hanım diye kaydedebilmiş olmak, Bu bilmem ne hanımla arada bir satın alma konusunda kısa görüşmeler yapabiliyor olmak, arada bir telefonla iş yerine çağırabilmenin cazibesi gibi şeyler olabilir. Bunlar da erkek müşterinin karşılık olarak umduğu şeylerdir. Ancak bir cinsel çekimin peşinden giden işletmeci bu işi ilerletmeden, bu işin üzerinde karşı cins sosyalleşmesi antremanları yapmadan bırakmaz. Bu bir iç güdüdür ve en kör cahili bile bu işi net şekilde bilir. Eğer kendisine cinsel çekim sunularak bir şey satıldıysa satıcının ileri aşamalarda artık işi zordur.

İşletmelerde , uzun vadeli anlaşmalarda büyük paralı satışlarda, uzun süreli iş ilişkisi kurma anlaşmalarında, büyük alıcının tek tedarikçisi olma çalışmalarında, ciddi emlak işlerinde bayan cazibesi kesinlikle tehlikelidir. Bundan medet uman patron satıcı elmanının başını yakacak demektir. Hiç bir erkek işletmeci bu tip ciddi


işleri bir bayanın cazibesine kapılıp yapmaz. İşletmesine altın vuruş yapma zamanının geldiğini düşünmüyorsa eğer !!!

Ancak sat ve git türü bir pazarlamada bayan işe yarıyor gibi görünebilir. Bed suratlı bir oğlandan alacağıma hoş bir kızdan alırım deme ihtimali üzerine yorum yapılabilir. Açıkcası burada da cinsiyetten çok ürünün durumu önemli. Kızın önüne zaten satılacak olan ürünü koyup sonra da "kız sattırdı hepsini bak" denmez. Ya da aklı bir karış havada zib idi bir oğlanın önüne zaten zor satılacak şeyleri yığıp "kız olsaydı satılırdı hepsi" demek işin sağlıklı analiz edilmediğini gösterir.

Basitce bayan sattırır demek mümkün. Erkek dünyasından öyle görünüyor olabilir.

Bir satışta satışın gerçekleşmesini sağlayan unsurları alt alta dizip inceleyin. Umduğunuz kadar çıkmayacaktır, bayan olmasaydı bu satış gerçekleşmezdi satırları. Mesela satışın gerçekleşmesini sağlayan 10 unsur belirlediniz bir satışta ve bunların biri bayan satıcı unsuru.

Diğer dokuz unsur olumsuz iken sadece bayan unsuru yüzünden gerçekleşmiş satış miktarı sanıldığı kadar çok olmayacaktır. Bu durumda malı sattıranın bayan olduğunu söyleyemezsiniz. Ancak satılabilir düzgün bir ürünü yani 7-8 unsuru olumlu, satışa katkılı bir malı satabilecektir sizin düşündüğünüz o bayanlar. E bu durumda aynı malı aklı başında, akıllı, zeki, olgun, efendi erkek satıcı da bayan kadar satar.

Hiç bir işinize yaramayacak bir şeyi sırf yüzü güzel bir bayan diye satın alan insan sayısı umduğunuzdan azdır.

Ciddi satışlarda bayan kullanmak zaten yolunda olan işleri bir bayanla hoşlaştırmaktan başka bir şey değildir.



Alıntı Yapılan Metin:
Ör : Çok iyi bir müşterimize sağlık sigorası ürün sunumuna defalarca gittim. Erteliyordu. Bayan sigortacı arkadaşı aldım gittim. Kızcağızın gözlerinde boğula boğula aldı... Traji komedi.. Veeee müşterim hala sigortacı arkadaşıma selam söylüyor. Çayımı içmeye gelmiyor diyor! Bilmem anlatabildim mi ?


Şimdi burada ürün müşterinin alacağı kadar iyi. Kazancı olacak bu alışverişten. Fakat sunumda, müşteriye arz biçiminde bir eksiklik veya sıkıntı var. Ürün müşteriye ulaşamıyor, eksik bilgiyle ulaşıyor, yanlış bilgiyle ulaşıyor. Sizin ürün muhtemelen hiç ulaşamamış. Müşteri size bu konuda kapalı. Çay içiyor sohbet ediyor şakalaşıyor ama satın alma kanalı size kapalı.

Bayan sadece o kanalı açıyor. Müşterinin dikkatini artık satışa çekiyor. "Bu firmayla hasbihal etmenin amacı bu ! Ya satın al yada ilişkini kes, yüzüne gülerken sana sunulan hizmetleri görmemezlikten gelemezsin" mesajını müşterinin bilinç altına üflüyor. Bu satışın bayanla gerçekleşmiş olması bu satışı ancak bir bayanın yapabileceği anlamı çıkarmaz. Ürün zaten satılabilir. Siz işin altını zaten oluşturmuşsunuz. Müşteri artık zaten sıkılmakta idi kendi direnci yüzünden. Ben şunu anlatıyorum tam burada, bu satışı becerikli, uzman bir erkek satıcı asla gerçekleştiremezmiy di ? Bu ürün müşteriye uymasaydı sırf bayan geldi diye alır mıydı ?

Tüm şartlar ürünün aleyhine iken, gönderilen bir bayan satışı gerçekleştirdi ise parayı ödeyen erkek işletmeci ile işin ötesinde sıkıntılar olacak demektir. Bu bir orman kanunudur. Doğada vardır. Cinsellikle işi olan her canlı bunu içgüdüsel olarak bilir. Sizden zararına bir şey aldıysa, fayda görmeyeceği bir şeyi kabul ettiyse sizi yiyecek demektir ya da sizin yenmeyi kabul ettiğinizi varsayacaktır. Örümceklerden aslanlara, timsahlardan insanoğluna bu iş bu şekilde yazılıdır.

20/05/2012   11:15 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder