GDO dan neden korkuyoruz ?

Basitce yapılan şey şudur ;

Bakteri, virüs, böcek veya kimyasal bir zararlıya karşı bitkiyi dayanıklı yapacak olan ve bitkinin doğal yapısında oluşmayan bir gen parçası , bir taşıyıcı yardımı ile bitki hücre çekirdeğindeki kromozal DNA ya taşınıp yapışması sağlanır. Yeni çekirdek DNA sı oluşturulan bitkiden steril ve elit bir tohum elde edilir.

Artık bu ticari bitkimiz çok korktuğumuz bir zararlıya karşı dayanıklı hale gelmiştir.

Bakteri dediğimiz şey DNA sı bitkimize uyumlu bir bitkisel bakteridir. Yani bir akrep DNA sının domatese takılabilmesi nasıl mümkün olabiliyor ben bilmiyorum. Allah bilir bunu yumurtlayan kişinin hayatında eli mikrosbop bile tutmamıştır.

Daha basiti bitkinin beynine bir yazılım yaması ekliyoruz. Diyoruz ki ; bu zararlı etkisine maruz kalırsan kendini şu şekilde savun. Fakt bu yamayı kendimiz yazamıyoruz, doğada hazır yazılmış bir yama bulup alıyoruz.

Bitkide yeni gelişen bu savunma biçiminin bize bir zararı olurmu buna bakabiliriz. Bu savunma biçiminin bitkinin tükettiğimiz yerlerine bize zarar verecek şekilde bir kalıntısı olurmu bu incelenir. Eğer böyle bir zarar ortaya çıkacaksa bu işlem ticari olarak geçerli bir yol değildir. Yapılmaz.

Dünyadaki bütün ticari işletmelerin işi gücü insanları zehirlemek neslini kurutmak falan olmalı ki buna çalışsınlar. Çizgi film senaryosu gibi !?


Basit bir teknolojik yöntemden bahsediyoruz. Amaç bitkiyi daha dayanıklı yapmak. Koparılan gürültünün sebebini anlamak mümkün değil.

Bu iş tehlikeli ise tüp bebek yapmakta tehlikeli ya çocuk değil de canavar çıkarsa !

Gürültünün sebebi biyokimya veya genetik bilimi ile ilgili değil tamamen siyasal veya ticari....

Şu anda dünyadaki binlerce bitkinin durumu bu şekildedir. Metod yeni bir şeyde değildir. Yıllardır bilinir ve uygulanır.

Ne oldu da bundan bu kadar korkulur oldu ?



29/10/2009 :  05:46 da yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder