Organik Yarasa Gübresi

Alıntı Yapılan Metin:
Türkiye’de mağara yarasa dışkı örneklerinde N, P, K, Ca, Mg, Na, Cl düzeylerinin diğer mineral düzeylerinden daha yüksek oldukları ve özellikle N-P-K yönünden literatürde bildirilen değerlerden düşük oldukları saptanmıştır.

Alıntı Yapılan Metin:
Ticari gübre gibi kıymetlendirmede N-P-K değerlerinin önemli olduğu noktasından hareketle, dört farklı yöreye ait ülkemiz mağara yarasa dışkılarının N-P-K oranlarının literatür değerlere göre düşük olduğu söylenebilir.


Alıntı Yapılan Metin:
Ülkemize ait yarasa dışkı örneklerinin fosfor yönünden literatür değerlerden düşük olduğu söylenebilir.

Alıntı Yapılan Metin:
örneğin meyve ile beslenen Filipinler yarasalarına ait dışkı örneğinin fosforca zengin (0-15-1) olduğu rapor edilmiştir.



Yukarıda yaptığın, Ankara Üniversitesi hocalarının adının yazdığı alıntı bilgilerin bende tamamı mevcut. Orjinali yani. Zaten bütün çalışmayı internete açtıklarından arayan herkes bu çalışmanın orjinaline veya ondan yapılmış alıntılara ulaşıyor.  Araştırmanın başkanı Prof. Arif Altıntaş Hoca.

Türkiye magaralarının analiz sonuçları, yurtdışı magaraları ile karşılaştırmaları, dışkıların bütün mineral değerleri ve hocaların değerlendirmleri ile beraber. Yayınlanmış başka bir çalışma olmadığından bütün Google da bu çalışmadan


 yapılmış alıntılar mevcut. Çalışmanın tamamı epeyce uzun. İnternet yoluyla bu çalışmadan daha fazlasını arayanlar yabancı sitelere çeviri imkanından yararlanarak ulaşabilir.

Okuma yazma bilmek ve doğrusunu merak etmek yeterli.

Ticari satıcılar, bayilik alanlar ve üreticiler gerek kendi sitelerinde ve gerekse oraya buraya yazdıkları yazılarda hep bu çalışmanın en güzel yerlerini alıntı yapmışlar.

Yukarıda yazanlarda bu çalışmanın devamından bir iki satır.

Bu çalışmanın hiç bir yerinde mucize bir gübredir yazmıyor. Sadece bunu verseniz bütün bitkiler çoşarda çoşar demiyor. Araştırdık, içeriği böyle baya faydalı gördük diyor.

Dedim ya aspirin de faydalıdır. Hiç bir doktor zararlıdır demez. Çünkü faydalıymış diye sabah akşam aspirin içileceğini öngörmez. Bu yüzden korkmadan faydalı bir ilaçtır der.

Araştırma sonuçları her magaranın değişik içeriklere sahip olduğunu yazıyor. Bu şu demek. Kafana göre miktarda gübreyi, her sezon sürekli verirsen bir süre sonra toprağın düzenini bozarsın.

Özellikle direk magaradan gelme işlenmemiş gübre kullanımı daha risklidir. Mesela bazılar asidik. pH 4. Kökler besini ancak belli bir asitlik derecesinde emebilir. Çorba içmek için rüzgarsız ortam gerektiği gibi mesela. pH 4 de çoğu besin olsalar bile, köklerce alınamaz.

Ne yapmak gerek ?

Ya ; Arkadaş mis gibi gübre, veriyoruz çıkartıyor boşver bu nağmeleri deyip ileride olabilecek enteresan durumları umursamamak,

Ya da ; Bir bilene danışıp veya bir iki kitap okuyup anlamaya çalışıp başka şeylerle düzenlemeler yaparak vermek, mümkünse ham gübre yerine işlenmiş dengelenmiş ticari ürün kullanmak, arada bir ağaç diplerinin toprağını kök tacı bölgesini analiz ettirip tuhaf bir durum olmuşmu diye bakmak. pH dengesini sık sık kontrol etmek. Ağaçlarda fizyolojik gözlem yapmak, hastalık için tedbir almak. Sürekli aynı yemeği yiyen insan daha kolay hastalanır. Ağaca da aynı şey olur.

Bir diğer alternatif de ; İsraillileri suçlayıp ağacın iç dünyasını öğrenmemek için ciddi direnç göstermek. Akan bir su bulup bakmak.

03/04/2012 :  01:21:29 da yazıldı. Bu yazının bulunduğu orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder