Evde Çalışanlar İçin Vergi Muafiyeti


İnternette satacağım, kampanya yapacağım diyor. İş ciddiye biniyor.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - wonder
sanıyorum ,soru tam anlaşılmamış,Hirasu' nun öğrenmek istediği, ev hanımlarının evde kendilerinin ürettiği el işleri vb. ürünlerle ilgili.Benimde bildiğim kadarıyla ev hanımlarının bu tür üretimleri için vergi alınmıyor,vergi dairesine bildirimde bulunup ürününüzü makbuz karşılığında satıyorsunuz.


Sizin bildiğiniz şey doğru,

Ancak şöyle bir şey var yanılgıya sebep olabilen;


Ev hanımlarının el işi vs. ürünler satarak gelir elde etmesi durumunda, bağkur priminde indirim var. Vergi dairesinden vergiden muaftır yazısı alınıyor. Bu yazı bağkura veriliyor ve tam prim ödemek yerine indirimli bir prim ödeniyor. Mesela 250 yerine 160 gibi.

Buradan çıkaracağımız diger sonuçta bu müracatı yapan ev hanımının vergi dairesine vergide ödemeyeceğidir. Fatura yok fiş yok beyan yok vergi de yok.

Ama başlıktaki yazı bu duruma girmez gibi geldi bana.

İşin içinde internet var. Kargoyla gönderilen ticari mal var. Yani para karşılığı satılmış bir malın kargoyla gönderilmesi durumu var.

İnternet sitesinde bir havale numarası olacak insanlar buraya para yollayacaklar. Bunun karşılığında kargoya mal verilecek. Bu eylem eninde sonunda vergini öde noktasına gelir.

Evde yapılan ürünler sessiz sedasız evde gezmede satılırsa kayda gerek yok zaten. Biri şikayet bile etse ev hanımlığından yararlanılıp vergi ödemesede olur yazısını maliye veriyor.

Tabi bu durum evde üreten her ev hanımı için geçerli de olmayabilir. Ev hanımının ayrıca kayıtlı maaşı vardır. Üzerinde tapulu, kayıtlı değerli mallar vardır. Dikiş nakış tan üç kuruş kazanıyorum vergi vermesem olur mu denmez. Kabul olmaz.

18/03/2012 :  05:50:35 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder