İki Birden Üçte İkiden Büyük Değil mi ?


 Alıntı Yapılan Metin:
Ortaklık" adı üstünde menfaat ilişkisi işte :)) Ortaklık ortakların menfaatine olduğu sürece sürer. Bu menfaat kavramının içine maddi manevi birçok etken girer :))

Bu menfaat bilinci içinde mantıksal kararlar almayı bilen iki ortak olması gerekiyor Bizim Türklerde mantıksal kararlardan çok duygusal kararlar alır (şark mantalitesi) işte :))


Menfaatlerin yeterince bol olduğu ortaklıklar kumak lazım öyleyse. Bir de menfaatlerin baştan belli olduğu kesin güven duyulduğu durumlar yakalamış olmak.

Menfaat güzel bir büronun cazibesi de olabilir, bol para da, O zaman bol para

vaad eden ortaklıklar yürür diyebiliriz. Herkese bolca yetecek para varsa ortaklıklar yürür.

Demek ki şarklılar parayı çok seviyor.

Doğada besin zincirinin üzerinde ki, nisbeten daha zeki hayvanlar, aslında ortak avlanırlar. Avladıklarını da hiyerarşiye uy arak yerler. Örneğin aslanlar.

Ama ben fikrimi iş bilmemi ortaya koyayım sen paranı şeklinde bir ortaklığın başlaması, eşit parayla girilen ortaklıklara göre daha zordur. Fikir ve organizasyon ne kadar güçlü olursa olsun, parası olmayanın bir ortaklık kurması tüm dünya da imkansıza yakındır. Bu başlığın ana fikri burada mı yatıyor ne ?

Aslanın sermayesi kolundaki güç ve bünyesindeki sağlık. Hepsinde eşit var, ve hepsi aç. Sürüde görevini yaparsa doyacağı garanti. Bir de av bitiminde sürüden atılmayacağı da garanti.

Oysa buradaki ortaklık serzenişlerinde, kimin ne koyacağı belirsiz, kimin ne kadar güvenilir olduğu belirsiz, ayrıca herkes kendi başına kaldığında da ölmeyecek kadar karnı doyuyor. Ortaklığa soğuk bakılmasından daha doğal ne olabilir ? Şarklı veya yandan çarklı . . .

20/03/2012 :  19:20:17 de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder