Organik Yarasa Gübresi

Organik olmayan yarasa gübreside mi var ?

Bu şuna benziyor çavdar ekmeği yedim iyi geldi sizde yiyin iyi gelsin ! Oysaki ne siz ne de bir başkası sadece çavdar ekmeği yiyerek gelişemez. Tekdüze yerse bir süre sonra zayıflar hatta hastalanır. Ağacın dili olsada konuşsa. Size ne istediğini söyleyebilse !!

Kanatlı gübreleri fosforca fazla zengindir. Ancak yarasa gübresi diğer kanatlılardan biraz daha uygun içeriklidir. Fakat gene de ne mucize gübredir ne de bitkinin tüm isteğini karşılar. Gübre sektörünün, yetiştiricilerin teorik bilgi eksikliğini sömürmesinden başka bir şey değildir. Faydalı bir şeyi en zararlı şekilde kullanıp pazarlamakta üstümüze yok adeta . . .

Bitkiler ve dahi sizin fındıklar 16 adet elemente ihtiyaç duyarlar. Bunların hepsini mutlaka almalıdırlar. Üstelik bunları belli bir oranda almalıdırlar.

 Bu düzeni doğa ve topraktaki mikroorganizmalar büyük oranda sağlar.

Ayda 15 ekmek, 10 yumurta, 1 kilo peynir, 2 kilo et, bir demet maydonoz, 2 göbek marul, yarım kilo balık tüketen bir insan iyi kötü dengeli besleniyordur. Yani insanoğluna protein, karbonhidrat ve vitaminler lazımdır. Mesela her gün kebap yer hiç yeşillik tüketmezseniz 6 ay içinde garantili fizyolojiniz bozulur. Ya da her gün salata yiyip hiç et yada baklagil tüketmezseniz kemikleriniz 40 yaşında erimeye başlar.

Yani lazım temel gıdalar var ve bu gıdalardan belli bir oranda tüketilmesi gerekli.

Bitkiler et, yumurta tüketemez ama azot ister. Azotu NO3, NH4 gibi formlarda alabilirler. Nitrat veya amonyum gibi. Sizin pişmiş etten protein alabilirken proteinlerden oluşmuş olmasına rağmen, saç, kıl, at tırnağı gibi şeylerden protein alamayacağınız gibi.

Yani hem belli bir formda olacaklar hem hepsinden olacak hem de doğru orantıda olacak. Neler ? Bitkinin istediği besinler.

Yarasa gübresinde fazla olan bir kaç element var. eksik olan bir sürü element var. Faydalı formda olmayan bileşikler var. Sürekli enerji içeceği içmek gibi ilk anda bir kalkışa geçer ardından yapı bozulmaya başlar.

Bir kural daha var. Bir şeyin fazlalığı diğer şeylerin alınmasını değerlendirilmesini de engeller. ( Antogonizma diye google da arayın. )

Çok dengeli besleniyorsunuz ama çok fazla tuz tüketiyorsunuz bütün yedikleriniz değerlendirilmeden atılır. Gelişemezsiniz.

Bir tane daha var kural. Her şey tamam olsa bile lazım bir şeyin olmaması olanlarında işe yaramasını engeller. ( Minumum kuralı diye arayın. )

İnşaatta bütün malzemeler tamam ama su yok harç karamıyorsunuz veya su var ama çimento eksik gibi. İnşaat üremez.

Fındıkları hiç ellemezseniz Allahın düzeni zaten işini görür. Yok ille de elleyecekseniz bari biraz kitap okuyup bilinçli elleyin. Allah akılda vermiş ya. Bitki ne yer ne içer ? Hangisinden ne kadar ister ? Yarasa dışkısında neler fazla, neler eksik, yarasa bunu tam bitkinin alabileceği formda mı pislemiş ???

Doğal denge insanların bozduğu dengeyi eski haline geri getirmek için çabalar. Zaten böyle olmasaydı çoktan aç kalmıştık.

Bitkinin isteklerini en yakından karşılayacak olan gübre sığır gübresidir içerik açısından. Kuş, tavuk, keçi, koyun ve yarasa gübresi de faydalıdır ama tek kalem olamaz. Bir süre sonra denge bozulur. Tarlayı sürekli azotlu gübre ile gübrelemekle sürekli yarasa gübresi vermek teknik olarak aynı sonuca gider. Belli başlı elementler çoğalırken bazılarından hiç kalmaz. Üstelik toprağı düzenleyecek olan mikroorganizmalarda ölür bu durumda. İstemediğimiz farklı tür organizmalar çoğalır.

Yarasa gübresini tek başına çok faydalıymış diye verip durmak bebeğe çok faydalıymış diye yulaf lapasını verip durmaya benzer. O bebeğin dili olsa acaba ne derdi ???

31/03/2012 :  17:25:32 de yazıldı.  Bu yazının yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.





2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Türkiye'de ilk olarak Tarım ve Haycancılık Bakanlığı tarafından sertifikalanmış ve yasal izinli olarak üretilen erar organik yarasa gübresi dir. Bu Konu ile ilgili daha detaylı bilgiyi http://www.erarorganik.com adresinden bulabilirsiniz. Kalite belgelerimize ise http://www.erarorganik.com/organik-gubre.html linkinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de Yarasa Gübresi ile ilgili faaliyetler uzun zamandır var. Türkiye'de ilk sertifikalı yarasa gübresi, ifade edildiği şekilde değildir. Rekabet ederken dikkatli ve etik rekabet etmek herkes için gerekli ve faydalıdır. Çiğnenen etik kuralların, çiğneyenlere de lazım olacağı unutulmamalıdır.

    Bu konuda sözkonusu Firmayı eleştirmek durumunda kaldığımız için üzgünüz. Ürgüb Yarasa Gübresi Ltd. Şti. http://www.urgubyarasagubresi.com/

    YanıtlaSil