Ne Satsam Kar Ederim Mi Demiştiniz ?

Erkek ve dişi polenlerin döllenmesine yardımcı olmak için hormon kullanılmıyor. Domates çiçeklerinde bulunan dişi ve erkek polenler, serada kovanlar halinde barındırılan bambus arıları tarafından dölleniyor. Bambus arısı, hortumu diğer arılara göre uzun olan ve polenlerle beslenen bir tür. Seranın içine bambus arısı bırakıldığında, uzun hortumu ile henüz açmamış olan erkek çiçeğin polenini alıyor ve dişiye taşıyor. Yani dişiyi gerçek erkek poleni ile döllüyor. Fısfısa gerek kalmadan dişi dölleniyor ve doğal olarak domates üretiyor. Bambusun anavatanı Türkiye.

Muğla’da toprakta yaşayan, yaprağın içinde üreyen


bir arı türü. Ancak bu arı türünü yıllar önce Hollandalılar, Türkiye’den götürüp ıslah etmiş ve şimdi dünyaya satıyor. Bal yapma özelliği yok. Kendi yiyeceğini kendi topluyor. 30-40 arıdan oluşan bir bambus arısı kovanının satış fiyatı 95 YTL.

İsrailden Ülkemiz çiftcilerinin bambus arısı aldığını bilmektemisiniz ?

Anavatanı Muğla olan bir arı türü. Bu arı türünün 6 çeşidi vardır ve İngiliz entomologların üzerine tescilli böceklerdir. Toprağındaki arıyı tanımayan bir millet. Bambus arısı bal yapmaz ama bakın ne işe yarıyor. Bunu 1912 de ingiliz de bilmiyor ama adına tescilliyor. 1970 de artık bu arının ne işe yaradığı anlaşılıyor. Biz gene uykudayız. 1980 lerde İsrail bunu ticari olarak kullanmaya başlıyor. Biz gene uykudayız.

Yıl 2009 biz hala bazı şeylerin farkında değiliz. Devlet kurumları eskisi gibi değil bazı konularda yatırımcıları çok dpğru yönlere sevk ediyor. Ama bu konularda bilgi az yapmaya çalıştığını halka anlatmıyor. Ama devletin ayağımıza getirdiği şeyleride hala kullanmamakta inat ediyoruz.

Aklınızı kullanmaya başlamak için hiç bir zaman geç değildir. Dua yaptıklarınızı pekiştirir. Hiç bir şey yapmadan dua etmek hiç bir Gazze li çocuğu kurtarmaya yetmeyecektir.

04/01/2009 :  18:02:26de yazıldı. Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder