Yılan Besleyerek Zengin Oldular !


Alıntı Yapılan Metin:
Bu arada kendimi de düşündüm. Et çeşidi olarak bir anakondayı yiyebilir miyim diye. Gerçi askerde zorda kalırsanız yılan yersiniz demişlerdi ama yılan çeşitlerini bile tam bilmiyoruz.  Zehirli, zehirsiz olanı vb. Bir de bu yılanlar fare ile besleniyorlar. Fare de lağımlarda, nerde pislik varsa oralarda dolaşıyor. Yok ya inek, tavuk , dana, koyun , kuzu , keçi vs varken yiyemezdik herhalde. En azından onların ot ile su ile beslendiklerini temiz olduklarını biliyoruz.


Bu bir hissiyat. Teorik değil.

Domatese, marula hayvan gübresi verince daha iyi büyüyor. Domatesin lezzeti hayvanın dışkısından geliyor teorik olarak.

Fare bir protein kaynağı. Bizim sığırın bağırsakları dahil her yerini yiyor olmamızdan aslında pek bir farkı yok. Yılan fareyi pişirmeden yiyor farkı bu !

Zehirli bir yılanın eti zehirli değildir. Kaslarını yersiniz. Bir de ısıtırsanız çok sıhhi olur. Isıtıldığında (direk ateşte veya haşlaya rak, arazi şartlarında) etteki asa lak türü bakteriler ölür. Sğır etindeki parazitlerden de böyle korunuruz. Çiğ yersek derhal bağırsaklarımızda tenya oluşur. Çiğ köfte etine fazla itina gösterilmemesi durumunda olduğu gibi.

Muhtemelen hayatım tehlikede olmadığı sürece yılan etini yemezdim ama fare yiyen hayvanın eti pis olur diye de düşünmezdim. Tavuk da böcek yer mesela denk geldikçe arazide. Araziden beslenen tavuğun eti çiftlik tavuğundan da lezzetli olur. Organik tavuğa besi yemi vermezsiniz. Oda bulursa böceği yer.

17/05/2012    23 : 30 : 35  da yazıldı.   Bu yazının ilk yazıldığı orjinal sitedeki başlığın tamamını görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder